Ilvosten Sukuseura r.y.
  Etusivu Sukutieto Muistelmat Tapahtumat Valokuvat Yhdistys Liity Linkit
 

Tapahtumat

Ilvosten sukuseuran 28. sukukokous 2018

24.8.2018

Ilvosten sukuseuran 28. sukukokous pidettiin Joensuussa, Kukkolan tilalla 21.7.2018.

Yhdessäolo alkoi lounaalla. Tarjolla oli lihakeittoa lisukkeineen. Paikalle oli saapunut 33 henkilöä. Lounaan jälkeen alkoi kokous, jonka avasi sukuseuran varapuheenjohtaja Kirsti Pasanen. Hän piti alkuhartauden. Pidettiin hiljainen hetki poisnukkuneiden sukuseuran jäsenten muistolle.

Alkuhartauden yhteydessä Seppo Ilvonen ja Sami Harinen esittivät kaksi hengellistä laulua.

Seppo Ilvoselle luovutettiin hopeinen sukuseuran mitali ja Jussi Ilvoselle kultainen sukuseuran mitali ansioituneesta ja pitkäaikaisesta toiminnasta sukuseuran hyväksi.

Sukuseuran hallitukseen valittiin uusina jäseninä Ulla Hyttinen ja Raimo Hyttinen. Kirsti Pasanen valittiin sukuseuran puheenjohtajaksi seuraavalle kahdelle vuodelle.

Kunniapuheenjohtaja Ahti Ilvonen kertoi uutisia sukututkimukseen ja sukukirjan tekoon liittyen. Toukokuussa 2018 voimaan tullut EU:n tietosuojalaki hankaloittaa kirjan tekoa ja elossa olevista henkilöistä voisi kirjoittaa vain proosatyyliin. Sukukirjan valmistumisen suhteen hän totesi, että aikataulua ei voi vielä tarkentaa. Suuri määrä aineistoa odottaa käsittelyä ja vie aikaa.

Lyhyen jaloittelutauon lomassa nautittiin kahvia ja vadelmapiirakkaa. Jorma Rouvinen johdatteli kokousväen yhteislauluihin. Laulettiin ”Taivas on sininen ja valkoinen”, ”Lähteellä”, sekä ”Karjalaisten laulu”. Sanottiin näkemiin ja hyvää kotimatkaa.

Kokouksen päättymisen jälkeen Kirsti Pasanen esitteli Kukkolan kotimuseota kokousväelle. Osallistujat saivat kuulla muutamia yksityiskohtia rovasti Kukkosen elämänvaiheista sekä joidenkin kodin esineiden tarinoita.

Antti ja vaimonsa Elsa ovat saaneet Kyösti ja Kaisa Kallion omistuskirjoituksella varustetut valokuvat, jotka on päivätty 16.12.1940- kolme päivää ennen Kyösti Kallion kuolemaa, jolloin Antti oli presidentinlinnassa vihkimässä Kallioiden Katri-tyttären ja Olavi Kaarlosen. Nuori pari lähetti myöhemmin Kukkosille pienen kirjan presidentti Kalliosta ja sen välissä oli heidän vihkikuvansa omistuskirjoituksella varustettuna.

Salissa oleva taulu, jossa on näkymä Helsingistä Kivelän sairaalan ikkunasta liittyy vuoden 1946 sotasyyllisyysvankeusaikaan, jolloin Antti Kukkonen sairastui ja oli Kivelän sairaalassa hoidettavana. Taulun on maalannut samaan aikaan sairaalassa ollut Kansallisteatterin lavastaja Matti Waren. Antin äidistä Kaisa Liisa Ilvosesta on olemassa yksi ainut valokuva ja se on suurennettuna salin seinällä. Kuva lienee otettu 1900- luvun alussa. Kaisa kuoli jo vuonna 1924.

Talossa on myös suuri, 10 litran vetoinen kuparipannu, joka oli käytössä isännän syntymäpäivien aikaan, jolloin oli paljon vieraita kahvitettavana.

Katri Kukkosen, suvun viimeisen ”isännän” ajalta on muistona mm. afrikkalaisia esineitä, jotka hän toi Tansaniaan ja Mosambikiin suuntautuneilta kehitysaputyömatkoiltaan. Pari rumpua, ja jostakin sikäläisestä kuidusta valmistettuja koreja ja muita esineitä.

Kukkola -salin, entisen navetan, seinillä on eläimiin ja maatalouteen liittyviä valokuvasuurennoksia.

Valokuvia vuoden 2018 sukukokouksesta »


Ilvosten sukuseuran 27. sukukokous 2016

16.7.2016

Ilvosten sukuseuran 27. sukukokous pidettiin Puhoksessa, Matkailukeskus Pajarinhovissa 3.7.2016.

Yhdessäolo alkoi herkullisella lounaalla. Paikalle oli saapunut 72 henkiloa. Lounaan jälkeen alkoi kokous, jonka avasi sukuseuran puheenjohtaja Pirkko Jokinen. Tervetulosanat lausui Sami Harinen. Kokouksen loputtua paikallaolijat saivat kuulla Kiteen Mieskuoron vahvistetun kvartetin laulua. Herkät ja kauniit sävelet juhlistivat kokouksen tunnelmaa.

Seurasi jaloittelu- ja seurustelutauko, jonka aikana nautittiin kakkukahvit.

Kahvien jälkeen yhdessäolo jatkui 30-vuotisjuhlalla. Sami Harinen piti hartauden ja lausui muistosanat poisnukkuneiden sukuseuran ja suvun jäsenten muistolle. Hiljaisen hetken vieton jälkeen Sami Harinen esitti kaksi laulua kitaran säestyksellä.

Sukuseuran mitaleita jaettiin seuraaville; kultainen mitali: Jussi Ilvonen, hopeinen mitali: Seppo Ilvonen, pronssinen mitali: Ritva Kakkonen ja Sami Harinen. Ritva Kakkonen ja Sami Harinen saivat mitalit kokouksessa. Muut mitalinsaajat eivat olleet paikalla.

Kunniapuheenjohtaja Ahti Ilvonen kertoi uutisia sukututkimukseen ja sukukirjan tekoon liittyen. DNA-tutkimus lisää mahdollisuuksia ja antaa tarkkuutta sukututkimukseen. Sukukirjan valmistumisen suhteen hän totesi, etta aikataulua ei voi vielä tarkentaa. Suuri määrä aineistoa odottaa käsittelyä ja vie aikaa.

Kontiolahtelainen runoniekka Jarmo Suhonen oli tehnyt runon "Ilvosten sukuseura 30 v.- onnea". Jarmo saa ajatukset koottua sekä sanat soljumaan. Hänen runonsa saavat kuulijan hyvälle tuulelle.

Sulo Lappalaisen huuliharpun soitto johdatteli kokousvaen arpajaisten tunnelmaan. Runsas palkintopöytä antoi kotiinviemistä monelle onnelliselle arpoja ostaneelle.

Juhlan lopuksi Veikko Jokinen johti kokousväen Karjalaisten Lauluun. Komeasti kaikui laulu, ja laulun jälkeen Pirkko Jokinen toivotti kaikille mukana olleille hyvaa kotimatkaa.

Valokuvia vuoden 2016 sukukokouksesta »

 


Ilvosten sukuseuran 26. sukukokous 2014

2.9.2014
Ilvosten sukuseuran 26. sukukokous pidettiin Kontiolahdella, Viihdekeskus Mennassa 19.7.2014. Maittavan lounaan jalkeen aloitettiin varsinainen sukukokous. Mukana oli 63 sukuseuran jäsentä. Tervehdyspuheen piti sukuseuran puheenjohtaja Pirkko Jokinen.

Kirsti Pasanen johti alkuhartauden ja hiljentymisen poisnukkuneiden sukuseuran jäsenten muistolle. Seppo Ilvonen ja Sami Harinen esittivat kitaran säestyksellä kaksi hengellistä laulua. Kontiolahtelainen Jarmo Suhonen esitti koskettavia itse kirjoittamiaan runoja.

Jaloittelutauolla esiintyi steelpannuorkesteri "Rosteri". Ulkona kuultu setti innosti ja ilahdutti kokousväkeä. Tämän jälkeen nautittiin maittavat taytekakkukahvit, ja iloinen puheensorina kaikui kokoussalissa.

Kunniapuheenjohtaja Ahti Ilvonen kertoi sukukirjan vaiheista, etta hänellä on laaja aineisto käytössä ja sen läpikaynti ja valinta vie aikaa. Hän toivoi, etta sukutietoja toimitettaisiin hanelle sukutietolomakkeilla ja kaikilla muillakin tavoilla.

Kokouksen lopulla kuultiin Sulo Lappalaisen huuliharpun soittoa ja arpajaisten jännitys toi iloa ja onnea kaikille arpoja ostaneille.

Pirkko Jokinen kiitti kokousväkeä paatospuheessaan ja peräänkuulutti intoa ja iloista toimintaa sukuseuran hyvaksi. Seuraava , 30-vuotisjuhlakokous, pidetaan Kiteellä kesalla 2016.

Valokuvia vuoden 2014 sukukokouksesta »

 


Sukuseuran 25. sukukokous 2012: Pirkko Jokinen Ilvosten sukuseuran johtoon

Ilvosten sukuseuran 25. sukukokous, järjestettiin 22.7.2012 Hotelli Kiteenhovissa. Ohjelmassa oli musiikkia, yhteislaulua, arpajaiset, puheita sekä seurustelua ja mukavaa yhdessäoloa. Kokous alkoi ruokailulla ja kokouksen päätteeksi sukuseura tarjosi täytekakkukahvit.

Sukukokouksessa Ilvosten sukuseuran uudeksi esimieheksi ja puheenjohtajaksi valittiin kontiolahtelainen Pirkko Jokinen. Jokinen on toiminut ansiokkaasti sukuseuran hallituksessa ja sihteerinä jo kahdenkymmenen vuoden ajan.

Ahti Ilvonen, entinen sukuseuran esimies, valittiin sukuseuran kunniapuheenjohtajaksi. Hän ehti toimia puheenjohtajana ja esimiehenä sukuseuran perustamisesta lahtien eli 28 vuotta.

Sami Harinen piti tervehdyspuheen ja Kirsti Pasanen alkuhartauden. Musiikista vastasi Jorma Rouvinen. Hän esitti myos valokuvista kootun ja loistavan musiikin säestämän sukufilmin isoäidistaan Ida Ilvosesta. Sami Harinen ja Seppo Ilvonen esittivät myös yhteislauluja kitaran säestyksellä.

Kokoukseen osallistui 60 henkiloa Suomesta ja Ruotsista. Sukuseura palkitsi pronssimitalein kokouksen puheenjohtaja Kai Ilvosen Forssasta ja sukuseuran nettisivut tehneen Anneli Velhon Helsingistä.

Kokouksen loppupuolella, ennen täytekakkukahveja, entinen esimies Ahti Ilvonen piti perinteisen sukukatsauksen "varoittaen" jäseniä liiallisesta lihavuudesta ja liikunnan puutteesta.

Sukuseuran henkilojäsenmaksua korotettiin ensi vuodesta 15 euroon ja kymmenvuotisjasenmaksu sataan euroon.

Seuraava sukukokous sovittiin hallituksen valinnan mukaan pidettävaksi joko Joensuussa tai Kontiolahdella kahden vuoden kuluttua. Tervetuloa ideoimaan seuraavaa sukutapahtumaamme!

Valokuvia vuoden 2012 sukukokouksesta »Sukuseuran 24. sukukokous 2010: aktiivista sukutoimintaa jo 25 vuoden ajan

Sukuseuramme 24. sukukokous järjestettiin sunnuntaina 11.7.2010 Rääkkylassa Sintsin Tähtitaivaassa eli entisella Sintsin koululla. Kysymyksessa oli 25-vuotisen toiminnan juhlakokous. Kokouksessa järjestettiin mittavat arpajaiset.

Ohjelma

Lapsiperheita kiinnosti ratsastus ja kärryajelu, joka maksoi vain pari euroa per henkilö.

Pitopöydässä oli tarjolla:
- porsaanulkofileetä
- paistettua lohta
- kerma- ja aurajuustoperunoita
- juureksia
- salaatteja
- graavikalaa
- karjalanpiirakkaa
- munavoita

seka muita leipiä ja juomia.

Varsinainen sukukokous alkoi ruokailun jälkeen noin klo 13.

Kokouksen päätoskahvit kakun kera tarjosi sukuseura!

Valokuvia vuoden 2010 sukukokouksesta »


Ahti Ilvosen sukujuhlaa käsitteleva kirjoitus Sukuviesti-lehdessa (6/2010) (PDF) »

Kunnioittavasti
Ahti Ilvonen, sukuseuran esimies

Ilvosten sukuseura ry
Kappelintie 9, 82500 Kitee, Finland
puh. 013-413810
SukututkimuspÄivÄt 2010 Turussa

33. valtakunnalliset Sukututkimuspaivat Turussa 5.-7.3.2010 Abo Akademin humanistikeskus Arkenissa.

Tilaisuuden järjestäjät:
Suomen Sukututkimusseura ry
Turun Seudun Sukututkijat ry
Turun Historiallinen Yhdistys ry
Turun maakunta-arkisto


Sukututkimusharrastuksen 350-vuotisjuhlavuosi 2010

Vuotta 2010 juhlitaan suomalaisen sukututkimusharrastuksen 350-juhlavuotena. Turun piispa Johannes Terserus teki alkuvuodesta 1660 tarkastusmatkan Pohjanmaalle ja kiinnostui pohjalaisten pappien sukuverkostosta. Tasta on katsottu harrastusluonteisen sukututkimuksen alkaneen Suomessa.

350-juhlatoimikuntaan kuuluvat:
P. T. Kuusiluoma (Suomen Sukututkimusseura ry)
Eeva Hasunen (Vantaan Seudun Sukututkijat ry)
Saija Pelvas (Karjalan Liitto)
Eine Kuismin (Sukuseurojen Keskusliitto)
 

Lomonosovin posliinitehtaan (LFZ) valmistama istuva ilves
Kuva: Anneli Velho

 
         

|  Sivun alkuun  |  Ilvosten Sukuseura r.y. Pirttilahdentie 6, 82430 Puhos  |  s-posti: sami.harinen105(at)gmail.com  |  Pankkiyhteys: FI3551530450028547  |  Yhdistysrekisterin nro 146.479  |

Tämä sivu on päivitetty viimeksi / Last Updated 15.10.2018 22:26

spampoison