Ilvoset –ilvesten sukua

Nimen alkupera

Ilvonen-nimi johtunee sanasta ILVES, joka on myös sukuseuran tunnus. Ahti Ilvonen on tutkinut Ilvosten sukua jo 25 vuoden ajan, oman sukuhaaransa osalta jo yli 40 vuotta. Ilvonen on esimerkiksi Rääkkylässä neljänneksi yleisin sukunimi.

Vanhimmat Ilvoset

Vanhimmat Ilvoset löytyvät Savosta ja erityisesti Rantasalmelta vuosilta 1569 ja 1581. Näista toisesta sukuhaarasta on jälkeläisiä yhtenäinen ketju tähän päivään asti. Aina 1600-luvulle asti löytyy jo nyt ainakin kuuden sukuhaaran esi-isät, mutta yhteistä esi-isää kaikille Ilvosille ei ole löytynyt ja tuskin löytyykään.

Vanhimmat tunnetut Ilvoset »

Tunnettuja Ilvosia vuosien varrella

Tunnetuista Ilvosista mainittakoon mm. valtiopäivamiehenäkin tunnettu Johan Henrik Ilvonen, joka Hämeenkyrön kirkkoherrana maksoi F. E. Sillanpään koulunkäynnin. Jouko Ilvonen toimi kapellimestarina orkesterissa, jossa soitti viulua esimerkiksi Heimo Haitto. Myöhemmin Jouko toimi kuuluisana arkkitehtina USA:ssa Philadelphiassa. Juho Ilvonen tunnettiin etenkin raittiuslaulujen tekijänä, Uuno Ilvonen taitavana sirkustaiteilijana. Sukuun kuului myos Suomen pitkäaikaisin opetusministeri ja sotasyyllisenä vankilaan tuomittu Antti Kukkonen, jonka äiti oli Kaisa Ilvonen Rääkkylästä.

Ilvosten suku tällä hetkellä

Nykyisina sukuseuramme jäseninä on myos lukuisasti pappeja, lääkäreitä, arkkitehteja, insinöörejä, opettajia, sairaanhoitajia ja kaikkien mahdollisten muiden ammattien edustajia kuten joka suvusta tuleekin löytyä. Onpa mukana jopa yleisurheilun Suomen mestarikin ja useita merkittäviä hiihtäjiä.

Vaestörekisterin mukaan Ilvosia on vuonna 2009 yhteensä 2125 (ulkomailla 102 ja Suomessa 2023). Heistä on miehiä 801 ja naisia 1320.

Toivomme, että muistaisitte ilmoittaa kaikki tiedot kuolleista sukuseuran jäsenistä sukuseuran tietoon.

Sukutietolomake

Sukuseura pysyy ajan tasalla vain Teidän avullanne. Tarvitsemme koko ajan uusia jäseniä ja sukutietoja niin poistuneista, häista kuin syntyneistäkin. Sukutietoja voitte ilmoittaa täyttämällä sukutietojen keruulomakkeemme ja postittamalla sen meille:

Sukutietojen keruulomake »

Ilvesemo ja poikanen. Kuva: Inna Kutina

Vanhimmat tunnetut Ilvoset »

Sukukirja

Sukukirjan ennakkotilaus »

Sukuseura pysyy ajan tasalla vain Teidän avullanne!

Tarvitsemme koko ajan uusia jäseniä ja sukutietoja niin poistuneista, häistä kuin syntyneistäkin. Sukuseura pysyy ajan tasalla vain Teidän avullanne.

Haluamme yhdessä näin osallistua niin iloonne kuin suruunne.

Tästä voitte tulostaa sukutietojen keruulomakkemme:

Sukutietojen keruulomake »

Kunnioittavasti,
sukuseuran esimies Ahti Ilvonen

Yhteystietomme »

Ilvosten sukuseuran mitali

Klikkaa, niin näet mitalin isompana!

Mitalin on suunnitellut Pertti Ilvonen Joensuusta. Rahapaja Oy löi vuonna 1998 30 kultaista, 30 hopeista ja 120 pronssista mitalia. Mitali kokonaisuudessaan kuvaa luonnonläheisyyttä.

ILVES symboloi Ilvosten sukunimea eri muodoissaan: Ilfwoin, Ilwoin, Ilvoinen, Ilvonen ja Ilves.

MAISEMA kuvaa, etta Ilvoset ovat olleet yleensa varsin luonnonläheisiä ihmisiä.

PUU on ollut elämisen tärkeä osa. Mitalissa vanha honka huokuu aikaa ja ylevyytta.

AURINKO nousee kuten sukuseuramme ja lisää myös ajattomuutta.

VESI esittaa horisonttia, vaakatasossa tasoisuutta ja elämän jatkuvuutta. Vesi on välttamätön elämisen ehto.

Mitalia jaetaan sukukokouksissa.

Tämä sivu on päivitetty viimeksi / Last Updated 16.8.2017 21:28